pomadziarka

POMADZIARKA to nowoczesne urządzenie do szybkiej i efektownej dekoracji wyrobów cukierniczych pomadą spożywczą – np. glazurą, czekoladą.


Nakładanie masy odbywa się techniką kurtynową, strumień masy może być pełny lub nitkowy (dekoracja ciasta może być pełna/jednolita, lub paskowa/nitkowa). Produkty można dekorować jednostkowo lub zbiorczo – na blachach do szerokości 60 cm.

W urządzeniu zastosowano najwyższej jakości higieniczną pompę krzywkową, która nie wymaga rozkręcania do mycia, gdyż pomadziarka posiada specjalny program samoczyszczenia pompy. Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością/pomadą są higieniczne i przystosowane do mycia w zmywarce – teflonowane są leje, wylewki i filtry.

Płynna regulacja szybkości i grubości warstwy pomady możliwa jest poprzez sterowanie wydajnością pompy, a także poprzez elektroniczną regulację prędkości taśmy transportowej.

  • Wydajność urządzenia – do 8 000 sztuk na godzinę.
  • Przemysłowa konstrukcja maszyny pozwala na 24 godzinną pracę pomadziarki.

Zalety Pomadziarki:

  • wykonana jest ze stali kwasoodpornej,
  • posiada higieniczną samoczyszczącą się pompę krzywkową,
  • wszystkie elementy mające kontakt z żywnością są teflonowane,
  • konstrukcja urządzenia jest prosta i higieniczna do szybkiej, wygodnej obsługi, oraz czyszczenia i konserwacji,
  • pozwala na duże oszczędności pomady oraz czasu potrzebnego na dekorację wyrobów cukierniczych.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5