Linia do smarowania form wypiekowych

Linia do smarowania form

Linia do smarowania form wypiekowych umożliwia szybkie i precyzyjne pokrycie olejem lub inną emulsją olejową form piekarniczych przed pieczeniem. Tego typu maszyna piekarnicza likwiduje trudności związane z przywieraniem ciasta do naczynia w trakcie wypieku. Sprawdzi się w każdym zakładzie piekarniczym oraz cukierniczym do produkcji wyrobów słodkich i wytrawnych. Maszyna do smarowania form wypiekowych to niezawodne wyposażenie każdej linii do produkcji wyrobów piekarniczych. Przyśpiesza i ułatwia pracę, a dzięki swojej stabilnej konstrukcji ze stali nierdzewnej jest prosta w eksploatacji i higieniczna w czyszczeniu. Linię do smarowania form wypiekowych musi być obsługiwana dwie osoby. Istnieje również możliwość współpracy maszyny z innymi urządzeniami piekarniczymi, na przykład dozującym i ciasto. Urządzenie jest łatwe w eksploatacji, a dzięki regulacji taśmy produkcyjnej można płynnie zmieniać wydajność linii.

Parametry urządzenia do smarowania form wypiekowych:

  • długość: 2000 mm,
  • szerokość: 1100 mm,
  • wysokość: 1500 mm,
  • wydajność: 500 zespołów form/godzina,
  • moc: 200 W.

Wersja sterowania:

  • analogowe,
  • cyfrowe.

Zalety urządzenia do smarowania form wypiekowych

Podstawowe zalety urządzenia do smarowania form wypiekowych to:

  • niski poziom zużycia oleju przy precyzyjnym pokryciu folii,
  • ekonomiczna eksploatacja – nawet 30-50% oszczędności natryskiwanego środka natłuszczającego dzięki powlekaniu form cienkim filmem olejowym,
  • brak zapylenia podczas smarowania form olejem,
  • łatwa obsługa i wysoka ergonomia pracy.

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą produkowanych maszyn do smarowania form wypiekowych. W razie jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5